BlackBerry отчете приходи от продажби за тримесечието, които надминаха прогнозите

...
 BlackBerry отчете приходи от продажби за тримесечието, които надминаха прогнозите
Коментари Харесай

BlackBerry продължава да радва инвеститорите

 BlackBerry регистрира доходи от продажби за тримесечието, които надминаха прогнозите на анализаторите, с което усилва броя на положителните изненади, свързани с тази метрика, за шесто тримесечие и подсказва за превръщането си в софтуерна компания, написа Bloomberg.
BlackBerry е генерирала 59 млн. $ облага за тримесечието, което приключи на 30 ноември, от 275 млн. $ загуба година по-рано. На поправена база компанията е спечелила по 5 цента на акция, надминавайки междинната прогноза на анализаторите за 2 цента на акция.

Коригираните доходи за третото тримесечие са достигнали 228 млн. $ в съпоставяне със приблизително предстоящи 215,7 млн. $.

Приходите на звеното за корпоративен програмен продукт и услуги, основен индикатор за растежа, са 96 млн. $ през отчетния интервал, което е с 1% по-малко по отношение на година по-рано. Преди това компанията съобщи, че чака софтуерните доходи да се показват по-зле до фискалната 2019 година поради промени в счетоводните стандарти.BlackBerry се отдръпна от производството на телефони през последните години, насочвайки се към бъдещето си като снабдител на програмен продукт за сигурност под управлението на основния изпълнителен шеф Джон Чен.

 

Компанията удостовери прогнозата си за 2019 година Тя чака приходите ѝ от програмен продукт и услуги да набъбнат с сред 8 и 10% и да генерира облага на акция.

Същевременно BlackBerry желае да се насочи към бранша на опазването на здравето, разгласи по-рано тази година Чен.

В резултат от новините за доклада цената на акциите на компанията се увеличи с 3,4% по време на ранната търговия в Ню Йорк. От началото на годината книжата на BlackBerry записаха 34% спад на цената.
По публикацията работи: Елена Кирилова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР